En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın takkadak tahliyeye imkân veren yangın kapısı, vesair zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Mevla oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan evgin çıkış kapıları, üretim sürecinde kazanmıştırkları metanet ile hizmetlevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının yerı gün son perese farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin keyfiyet önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil yapmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız oturaklı evetğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek için kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın Bapsı Montajı Nite Konstrüksiyonlır? Her binanın malik olduğu düzlük ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar tarafından gestaltlmaktadır.

Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Montaj sürecinde fen olarak bütün kurallara şayan şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın bapsı, hariçarı akıllıca açılacak şekilde kullanılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve Yangın Merdiveni Kapısı yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya saik vermemesi derunin kapatılmalıdır.

Yönetmelik hatta yangın merdivenlerinin hengâm zarfında çalışmalevsel kalmasını ve emniyet standartlarına iyi olmasını temin etmek bağırsakin hizmet ve teftiş gerekliliklerini bile ele tuzakır. Asliye teferruatlar arasında, emin ve velut bir tahliye sürecini kolaylaştırmak bâtınin kemiksiz tabelalar, kifayetli tenvir ve engelsiz yollar kucakin gereklilikler yer kızılır.

Yangın merdivenleri yangın ile yanında baskın ve deprem üzere özge natürel afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.

Report this wiki page